Dagens låt: Stars - HEAR 'N AID

Det er ikke mange mennesker som IKKE har hørt Band Aids Do They Know It's Christmas? og USA for Africas We Are the World.. 80-tallets mest populære popartister samlet seg for å samle inn penger til Afrika som plutselig viste seg å slite noe innmari, og dette førte altså til den gigantiske Live Aid-konserten.
I skyggen av mainstream-sangene stod det en annen gruppe mennesker som også ville bidra, nemlig 80-tallets store heavy metal-artister.

Jimmy Bain og Vivian Campbell (Dio) la også merke til at metalstjernene var dårlig representert i de nevnte veldedighetssangene, og nevnte dette for Ronnie James Dio som ble med på å skape et prosjekt som var bygget rundt artistene i nettopp denne sjangeren, og sammen skrev disse tre sangen Stars.

Sangen ble spilt inn den 20. og 21. mai i 1985 på A&M Records Studio i Hollywood og prosjektet inkluderte personer som blandt andre Ted Nugent, Yngwie Malmsteen, Dios medlemmer, Judas Priest, Iron Maiden, Quiet Riot, Dokken, Mötley Crüe, Twisted Sister, Queensrÿche, Blue Öyster Cult, Y&T, W.A.S.P, og til og med det kjente parodibandet Spinal Tap var med.

Sangen skal ha klart å samle inn over 1 million dollar.

2 kommentarer

Johnny B. Good

26.apr.2011 kl.00:58

Husker denne ja. Egentlig en temmelig patetisk låt, men det synes jeg i grunnen om alle sånne "hjelp de sultne barna i Afrika" låter.

Silly Wonderland

26.apr.2011 kl.01:06

Johnny B. Good: Med tanke på at disse sangene har reddet mange liv så kan jeg ikke si meg enig i at de er patetiske.. men om sangene er bra er en annen sak.

Skriv en ny kommentar

hits