Dagens låt: Thriller (MICHAEL JACKSON)

Siden det liksom er Halloween i dag så er jo dette en passende låt, og hvorfor ikke legge ut et klipp fra den turnèen jeg selv var tilskuer på?

Thriller er fra albumet med samme navn som kom ut i 1982 (singelen kom ut i 1984). Thriller ble skrevet av Rod Temperton og produsert av Quincy Jones og inneholder en monolog med skuespilleren Vincent Price. Sangen skulle egentlig hete Starlight.
Thriller fikk positiv respons, selv om det var musikkvideoen som stjal showet (se en litt redusert versjon her). Videoen varer i 14 minutter, hvilket gjør den lenger enn selve sangen, og inneholder også replikker mellom Michael Jackson og skuespillerinnen Ola Ray i en setting som skal minne om skrekkfilmer fra 50-tallet.
Mens Rod Tempterton skrev Thriller så han alltid for seg at det skulle være snakking mot slutten av sangen, men han visste ikke hva han skulle gjøre med denne visjonen helt til han en dag bestemte seg for å finne en berømt stemme fra skrekksjangeren som kunne ta seg av snakkingen. Quincy Jones' daværende kone, Peggy Lipton, kjente Vincent Price og foreslo at han kunne gjøre det, noe Vincent gikk med på (og han brukte bare to opptak under innspillingen).
Musikkvideoen ble regissert av John Landis og ble filmet på diverse steder i New York og i Los Angeles.
Til tross for musikkvideoens suksess møtte den også kritikk på grunn av innholdet og NCTV (National Coalition on Television Violence) satte den på lista over de mest voldelige musikkvideoene. Michaels duett med Sir Paul McCartney, Say Say Say, var også inkludert på lista. Grunnen til at Thriller ble tatt med var ifølge Dr. Thomas Radecki at unge seere ville finne det ok å terrorisere kjærestene sine(!).
Michael fremførte Thriller på alle sine soloturnèer, men Thriller var ikke inkludert på Victory-turnèen til The Jacksons i 1984.
I 2010 ble det annonsert at Thriller ville være inspirasjonen til en film iløpet av de kommende årene.


For mer skrekk og gru (+ interessante fakta), besøk denne bloggen.

3 kommentarer

KB

31.okt.2010 kl.16:17

<3

onlyerik

02.nov.2010 kl.00:05

Hej hur är det?

ebba

02.nov.2010 kl.22:02

fett fin blogg! hur gammal är du ? :)

Skriv en ny kommentar

Silly Wonderland

Silly Wonderland

22, Vestby

En blogg som egentlig dreier seg om ting som har med Disney å gjøre, men også om andre ting som interesserer meg + Dagens låt (de dagene jeg husker det).

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits