Dagens låt: I Don't Like Mondays (THE BOOMTOWN RATS)

Personlig har jeg ingenting imot mandager, men det hadde jo tatt seg ut å ha denne sangen på en torsdag...

I Don't Like Mondays ble skrevet av Bob Geldof og var The Boomtown Rats sin andre nummer èn-singel. Sangen lå på førsteplass i Storbritannia i fire uker da den kom ut i 1979, litt før albumet The Fine Art of Surfacing.
Sangen er, ifølge Bob Geldof, basert på den 16 år gamle Brenda Ann Spencer som skjøt på barn som lekte på en skolegård i San Diego den 29. januar 1979. Hun drepte to voksne og skadet åtte barn og en politimann. Jenta angret ikke på det hun hadde gjort og når hun ble spurt om hvorfor hun gjorde det så svarte hun "I don't like Mondays, this livens up the day".
Bob hadde egentlig ikke tenkt å gjøre en stor greie ut av sangen, men han skiftet mening når sangen viste seg å gjøre det bra blandt publikum på deres USA-turnè. Brenda Anns familie prøvde å hindre sangen i å bli gitt ut i USA.
Til tross for at sangen var en enorm hit i Storbritannia så nådde den bare 73. plass på den amerikanske Billboard-lista, delvis på grunn av Bobs holdning til amerikanske radiostasjoner, og i San Diego ble den ikke spilt i det hele tatt i noen år for å skåne de som fortsatt var følsomme angående skytingen.
Sangen blir noen ganger brukt i filmer og tv-serier, blandt annet i House-episoden Half-Wit hvor Dr. House spiller pianointroen og får en pasient til å gjenta den..

2 kommentarer

Malin - Makeup & hair

25.okt.2010 kl.13:10

Åhh.. Elsker den songen, fikk helt dilla på Bob Geldof etter eg såg The Wall ( pink floyd) filmen.. Denne songen e faaaab!

Silly Wonderland

25.okt.2010 kl.13:59

Malin: Har ikke sett The Wall på nesten ti år, så jeg husker naturlig nok ikke så mye fra den.

Men ja, bra sang. ;)

Skriv en ny kommentar

Silly Wonderland

Silly Wonderland

22, Vestby

En blogg som egentlig dreier seg om ting som har med Disney å gjøre, men også om andre ting som interesserer meg + Dagens låt (de dagene jeg husker det).

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits