Dagens låt: Paranoid (BLACK SABBATH)

Paranoid kommer fra albumet med samme navn som ble gitt ut i 1970 og som nådde 4. plass i Storbritannia og 61. plass på Billboard i USA. Den nådde også førsteplass i Tyskland.
Paranoid blir ofte rangert som en av de beste heavy metal-sangene gjennom tidene og blir vanligvis forbundet med både Black Sabbath og Ozzy Osbourne på grunn av sin popularitet. Etter at Ozzy fikk sparken fra bandet i 1979 fortsatte han å fremføre Paranoid på konserter.
I Finland har Paranoid den samme statusen som Free Bird i USA eller Stairway to Heaven i Storbritannia, da det er en sang som publikum ofte vil høre under en konsert, så uansett hvilket band eller hvilken sjanger de spiller pleier man å få høre "Soittakaa Paranoid!" iløpet av konserten.

Denne versjonen av Paranoid er litt spesiell.. opptredenen ble filmet under jubileet til dronning Elizabeth i 2002, og på vokal finner vi Ozzy Osbourne, Tony Iommi spiller gitar (Black Sabbaths gitarist), en ukjent bassist, og Phil Collins (!) spiller trommer.. på Queen sitt trommesett!

3 kommentarer

bea

14.okt.2010 kl.22:34

cool design :) Läget? ;D

- Anne og Therese

15.okt.2010 kl.23:01

cool ! <3
Nydelig header! <3

Skriv en ny kommentar

Silly Wonderland

Silly Wonderland

22, Vestby

En blogg som egentlig dreier seg om ting som har med Disney å gjøre, men også om andre ting som interesserer meg + Dagens låt (de dagene jeg husker det).

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits