Dagens låt: Dancing in the Street (MICK JAGGER & DAVID BOWIE)

Om denne sangen ikke engang muntrer deg opp LITT på en dårlig dag så tror jeg alt håp er ute for deg...

Dancing in the Street ble skrevet i 1964 og ble først spilt inn av Martha and the Vandellas og endte opp med å bli en av Motowns signatursanger.
Versjonen dere hører her i dag ble spilt inn med Mick Jagger og David Bowie i 1985 som en del av Live Aid-veldedigheten. Den originale idèen var å fremføre denne live med David Bowie på Wembley Stadium og med Mick Jagger på JFK Stadium, helt til man oppdaget at satelittoverføringen ville sørge for ett sekunds forsinkelse, noe som gjorde idèen umulig å gjennomføre med mindre de brukte playback, noe begge to nektet å gjøre.
Duoen hadde tidligere sagt nei til å spille inn Bob Marleys sang One Love, og i juni 1985 når David Bowie var i Abbey Road Studios endte Mick Jagger med å fly til London slik at de kunne spille inn sangen, og første utkast av sangen var ferdig etter bare fire timer. Rett etterpå dro dem rett til London Docklands for å filme videoen som David Mallet regisserte, og tretten timer etter at sangen var påbegynt var alt ferdig, selv om Mick Jagger forandret litt på sine vokaler senere i New York.
Musikkvideoen ble vist to ganger under Live Aid, og sangen ble gitt ut som singel hvor inntektene gikk rett til veldedigheten. Dancing in the Street lå på førsteplass i Storbritannia i fire uker og nådde 7. plass i USA.

2 kommentarer

Matias - Enchanted Portraits

04.okt.2010 kl.21:13

Har du sett slo-mo-versjonen? Hilarious!

Silly Wonderland

04.okt.2010 kl.22:29

Matias: Haha nei, den har jeg ikke sett, men jeg vet at den eksisterer så kanskje jeg ser på den etterpå.

Skriv en ny kommentar

Silly Wonderland

Silly Wonderland

22, Vestby

En blogg som egentlig dreier seg om ting som har med Disney å gjøre, men også om andre ting som interesserer meg + Dagens låt (de dagene jeg husker det).

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits