Dagens låt: Let It Be (THE BEATLES)

Let It Be kommer fra albumet med samme navn som ble gitt ut i 1970 og ble skrevet av Paul McCartney men blir kreditert til Lennon/McCartney.
Singelen nådde førsteplassen i USA, Tyskland, Australia, Italia, Norge og i Sveits og andreplass i Storbritannia og var den siste singelen som ble gitt ut av The Beatles mens de fortsatt var et aktivt band.
Paul har sagt at idèen til Let It Be kom etter en drøm han hadde om sin mor som døde av kreft når Paul var 14 år, hvor moren hadde sagt "It will be all right, just let it be".
I 2004 havnet Let It Be på 20. plass på Rolling Stones' liste over de 500 beste sangene gjennom tidene, og sangen har generelt fått mye ros opp gjennom årene og har blandt annet blitt beskrevet som en av The Beatles' mest populære og fineste ballader. Dette er også den eneste sangen av The Beatles hvor Pauls avdøde kone Linda McCartney bidrar (hun korer på singelversjonen).
Mange har laget en cover av Let It Be, blandt andre Aretha Franklin (hennes versjon kom ut til og med før The Beatles' innspilling), Ike & Tina Turner (teksten på denne er veldig omskrevet), Ray Charles, Meat Loaf og Nick Cave.

2 kommentarer

AlwaysMusic - Erik

25.jul.2010 kl.18:32

Albumet "Let it be" er bra, men jeg lurer pá om ikke "Let it Be... Naked" er hakke bedre!? Singlen er jo helt klart en klassiker :)

Silly Wonderland

25.jul.2010 kl.19:03

AlwaysMusic: Jeg har ikke et nært forhold til The Beatles akkurat, så det kan jeg ikke svare på.

Skriv en ny kommentar

Silly Wonderland

Silly Wonderland

22, Vestby

En blogg som egentlig dreier seg om ting som har med Disney å gjøre, men også om andre ting som interesserer meg + Dagens låt (de dagene jeg husker det).

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits