Dagens låt: Smoke on the Water (DEEP PURPLE)

Smoke on the Water kommer fra Deep Purples album Machine Head som kom ut i 1972.
Sangen er kjent for sitt åpningsriff som blir spilt av Ritchie Blackmore på gitar.
Teksten i sangen forteller om en sann historie: den 4. desember i 1971 hadde Deep Purple slått opp leir i Montreux i Sveits for å spille inn et album. En av kveldene spilte Frank Zappa og The Mothers of Invention en konsert, og midt i Don Prestons syntheseizer-solo på King Kong begynte plutselig stedet å brenne fordi noen i publikum hadde skutt en nødrakett opp til taket, noe som blir nevnt i teksten med "some stupid with a flare gun".
Brannen ødela hele casinoet hvor konserten ble holdt, sammen med utstyret til The Mothers of Invention.
Setningen "smoke on the water", som ble sangtittelen, refererer til røyken fra ilden som spredte seg over Lake Geneva mens medlemmene i Deep Purple så på brannen på den andre siden av innsjøen.

Det finnes en remake av sangen som ble gjort av Ian Gillan, Ritchie Blackmore, Brian May, David Gilmour, Bruce Dickinson, Tony Iommi, Keith Emerson, Chris Squire, Roger Taylor, Paul Rodgers, Bryan Adams og Alex Lifeson som ble laget til Rock Aid Armenia-veldedigheten.
Det har blitt laget mange covere av Smoke on the Water, band som Black Sabbath, Soulfly, Metallica, Led Zeppelin og Iron Maiden har alle gjort en cover av sangen.
Sangen blir hyllet i Montreux med en skulptur like ved innsjøen, rett ved siden av statuen av Freddie Mercury fra Queen.

Dette var vel ikke akkurat den beste videoen med den beste kvaliteten jeg fant, men det var den eneste jeg fant uten en tjue-timers lang instrumentalintro.

3 kommentarer

Elise Hanstveit

22.jul.2010 kl.19:55

kjempe fin blogg :) god sommer

Silly Wonderland

22.jul.2010 kl.19:56

Elise Hanstveit: Tusen takk, god sommer til deg også.

littlemissanderson

23.jul.2010 kl.12:26

Lille havfrueeeeen!!! <3 <3 <3 <3

Skriv en ny kommentar

Silly Wonderland

Silly Wonderland

22, Vestby

En blogg som egentlig dreier seg om ting som har med Disney å gjøre, men også om andre ting som interesserer meg + Dagens låt (de dagene jeg husker det).

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits