Dagens låt: My Way (NORTHERN KINGS)


My Way
er en sang som ble skrevet av Paul Anka (han som var gift med Anna, ja..) og som ble gjort populær av Frank Sinatra. Melodien er basert på en fransk sang som heter Comme d'habitude som ble komponert av Claude François og Jacques Revaux.
Pauls engelske tekst er ulik den originale franske så Paul blir derfor kreditert som med-komponist på My Way siden han skrev om mesteparten av sangen.
Teksten til My Way forteller historien om en mann som nærmer seg døden, men han er komfortabel med det og tar ansvar for sine handlinger.
Det har blitt gjort mange coverversjoner av My Way, blandt annet av Elvis Presley og Sid Vicious, men den versjonen jeg legger ut her i dag ble gjort av det finske metalbandet Northern Kings. Northern Kings består av fire av de største mannlige metalvokalistene i Finland; Marco Hietala fra Nightwish, Tony Kakko fra Sonata Arctica, Jarkko Ahola fra Teräsbetoni og Juha-Pekka Leppäluoto fra Charon. De har så langt gitt ut to album hvor de lager coverlåter av kjente hits, spesielt fra 80-tallet.
Northern Kings versjon av My Way var med på deres album Rethroned som kom ut i 2008, og her er det Jarkko Ahola (lengst til høyre på bildet) som synger solo:

Én kommentar

Lene

11.jul.2010 kl.15:51

sv; hehe, kjenner meg igjen der :p

Skriv en ny kommentar

Silly Wonderland

Silly Wonderland

22, Vestby

En blogg som egentlig dreier seg om ting som har med Disney å gjøre, men også om andre ting som interesserer meg + Dagens låt (de dagene jeg husker det).

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits