Dagens låt: My Heart Will Go On (CELINE DION)

Med tanke på hvor stor Titanic-nerd jeg er så var jo denne sangen dømt til å dukke opp en dag...

My Heart Will Go On er sangen fra filmen Titanic som kom ut i 1997. Musikken ble komponert av James Horner, teksten ble skrevet av Will Jennings og sangen ble produsert av Walter Afanasieff. Sangen ble også gitt ut på Celine Dions album Let's Talk About Love og gikk rett på førsteplass over hele verden, inkludert i USA, Storbritannia og i Australia.
James Horner hadde egentlig komponert sangen som en instrumental som blir brukt i flere scener iløpet av Titanic, og bestemte seg til slutt for å lage en sang med vokal ut av den som kunne bli brukt under rulleteksten. Regissøren James Cameron ville ikke ha en slik sang, men James Horner lagde den likevel. James Horners førstevalg var Celine Dion, men etter å ha hørt sangen ville hun ikke spille den inn, men hennes manager og ektemann René Angélil overbeviste henne om å spille inn en demo, noe hun ikke hadde gjort på mange år.
James Horner ventet til James Cameron var i godt humør før han lot ham høre sangen, og etter å ha spilt sangen flere ganger sa James Cameron ja til å bruke sangen, selv om han var redd for å bli kritisert for å gjøre filmen komersiell.
Sangen ble spilt inn bare èn gang og uten musikken.
My Heart Will Go On vant Oscar i 1997 i kategorien Best Original Song og den dominerte Grammy Awards-showet i 1999 da den vant Record of the Year, Song of the Year, Best Female Pop Vocal Performance og Best Song Written Specifically for a Motion Picture or Television.
Etter at sangen hadde blitt en enorm hit over hele verden prøvde flere filmstudioer og plateselskaper å kopiere dette. Selv om mange filmmusikksanger hadde blitt en hit før My Heart Will Go On fulgte det mange lignende sanger etterpå som for eksempel Aerosmiths I Don't Want to Miss a Thing fra Armageddon og Faith Hills There You'll Be fra Pearl Harbor, og disse ble en hit, men ikke like store som My Heart Will Go On.
Musikkvideoen ble regissert av Bille Woodruff.

6 kommentarer

Ine

09.jul.2010 kl.20:50

Nydelig sang det da :)

Silly Wonderland

09.jul.2010 kl.21:05

Ine: Jeppjepp.

WaterMusic<3

10.jul.2010 kl.10:41

Den sangen er kjempe fin<3

Kristine Dahl

10.jul.2010 kl.10:59

Nydelig sang :) Det er ingen som kunne ha sunget denne sangen bedre enn Celine Dion, den er perfekt!

Silly Wonderland

10.jul.2010 kl.13:54

Kristine Dahl: Sant det..

Silly Wonderland

10.jul.2010 kl.13:56

WaterMusic: Jepp.

Skriv en ny kommentar

Silly Wonderland

Silly Wonderland

22, Vestby

En blogg som egentlig dreier seg om ting som har med Disney å gjøre, men også om andre ting som interesserer meg + Dagens låt (de dagene jeg husker det).

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits