Dagens låt: Immigrant Song (LED ZEPPELIN)

Immigrant Song var på Led Zeppelins tredje album som kom ut i 1970; Led Zeppelin III.
Sangen ble skrevet under en av Led Zeppelins turnèer på midten av 70-tallet, og Robert Plant skal ha blitt inspirert til å skrive sangen når de var i Island hvor turnèen startet.
Bare seks dager etter Led Zeppelin hadde vært i Reykjavik fremførte de sangen på scenen for første gang under Bath Festival. Sangens tekst ble skrevet fra perspektivet til vikinger som ror fra Skandinavia for å finne nytt land og refererer også til norrøn mytologi.
Sangen er også en av de få Led Zeppelin-sangene som man har fått lov til å bruke i filmer. Under innspillingen av School of Rock fra 2003 filmet Jack Black seg selv på scenen sammen med tusenvis av fans i bakgrunnen mens han tagg Led Zeppelin om å få la dem bruke Immigrant Song (noe de fikk lov til). Sangen dukker også opp i Shrek the Third når Snehvit angriper byportene og roper ut det lett gjenkjennelige ropet til Robert Plant fra sangen.

2 kommentarer

AlwaysMusic - Erik

09.jul.2010 kl.20:01

Ahh, herlig låt :D Ekstra morsomt at vi "norske vikingene i nord" blir nevnt i teksten :P

Silly Wonderland

09.jul.2010 kl.20:18

AlwaysMusic: Det er litt stas, ja.. :)

Skriv en ny kommentar

Silly Wonderland

Silly Wonderland

22, Vestby

En blogg som egentlig dreier seg om ting som har med Disney å gjøre, men også om andre ting som interesserer meg + Dagens låt (de dagene jeg husker det).

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits