Ti år siden Roskilde-tragedien i dag

Det har blitt noen konserter på meg i årenes løp og det har hendt at man har stått helt foran og merket at ribbeina nesten bøyes fordi folka som står bak presser på for å komme lenger frem mot scenen, noe som skjedde en gang jeg var og så Mötley Crüe. Plutselig ville alle stå foran og jeg merket at hvis ikke folk skjerpet seg så måtte jeg får en vakt til å få meg ut derfra så jeg begynte å slå folk rundt meg på skuldrene for å hinte om at de måtte flytte seg.. heldigvis tok mange hintet og ting roet seg etterhvert.
En stund senere var jeg på konsert med Guns N' Roses og tro det eller ei, Axl Rose var i godt humør og dro flere vitser iløpet av kvelden. Dette var dagen etter han hadde blitt arrestert i Sverige for å ha bitt en sikkerhetsvakt noe som førte til at han sa ting som at Sverige likte konserten så godt så de ikke ville la ham dra derfra og han dedikerte Out ta Get Me til det svenske politiet.
Også her begynte folk å presse seg fremover, og takk og lov; Axl la merke til det ganske tidlig og bad alle om å ta et skritt bakover før de fortsatte konserten... "now everybody can breathe".

For ti år siden i dag gikk det ikke like bra. Ni personer mistet livet på Roskilde-festivalen under Pearl Jams konsert nettopp fordi folk begynte å presse seg fremover og gav blaffen i å vise hensyn.
Jeg leste denne artikkelen i går og den gikk veldig innpå meg, spesielt når jeg leste at Eddie Vedder prøvde forgjeves å få folk til å gå bakover.
Som nevnt så har jeg fått vært på en del konserter og jeg har alltid prøvd å ta hensyn til folk uansett om det gjelder trengsel foran ved scenen eller folk som balanserer forbi meg når jeg sitter på bakken på Valle Hovin før konsertene starter.
Jeg vil ikke være en person som slenger rundt med moralprekener i hytt og pine, men vær så snill; ta hensyn og nyt musikken i stedet for å ødelegge for alle andre, en konsert skal være gøy ikke ubehagelig og farlig.


Pearl Jam - Alive

Én kommentar

HANNAHHANCOCK

01.jul.2010 kl.10:54

Jätte fin blogg!

En kommentar på min blogg skulle vara jätte snällt av dejj!

Skriv en ny kommentar

Silly Wonderland

Silly Wonderland

22, Vestby

En blogg som egentlig dreier seg om ting som har med Disney å gjøre, men også om andre ting som interesserer meg + Dagens låt (de dagene jeg husker det).

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits