And now for something completely different: Headlong

Julaften er over, og folk føler seg kanskje litt tunge i kroppen av all den gode julematen, så jeg tenkte jeg skulle freshe opp kvelden til folk med en skikkelig gladlåt:


Headlong er en låt av Queen og er fra albumet Innuendo som kom ut i 1991. Sangen ble skrevet av Brian May og er en av albumets fem singler. Sangen skulle egentlig bli spilt inn av Brian May til hans kommende soloalbum fra 1992; Back to the Light, men når han hørte Freddie synge den kunne han ikke la være å spille den inn med bandet.
Setningen "And you're rushin' headlong" fra refrenget er hentet fra andre vers i sangen Breakthru, som var med på det forrige albumet The Miracle og som inneholdt teksten "I wanna rush headlong into this ecstasy".
Musikkvideoen til Headlong var en av de siste musikkvideoene med Queen hvor avdøde Freddie Mercury var med. Videoen viser bandet som fremfører sangen i en scene-lignende setting, sammen med klipp hvor bandet tuller og jobber i studio. Versjonen av sangen i videoen inkluderer en ekstra kort del etter det andre refrenget, som aldri har blitt gitt ut i noe annet format.
Klippene hvor Freddie har på seg en gul genser ble filmet i tidlig 1991, mens de med blå skjorter ble filmet i sent 1990, og man kan se at helsen skranter mer i scenene med den gule genseren.
Utsiden av Metropolis Studios vises på begynnelsen av videoen, og videoen ble regissert av DoRo (Rudi Dolezal og Hannes Rossacher), som hadde jobbet med Queen siden 1986-singelen Friends Will Be Friends, og de regisserte også musikkvideoen som kom ut i 1997; No-One But You (Only the Good Die Young), en singel som bestod av de tre gjenlevende medlemmene i Queen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Silly Wonderland

Silly Wonderland

22, Vestby

Her skriver man om så mye Disneyrelatert som mulig, men med noe helt annet innimellom for variasjonens skyld. Om noen kommer over YouTube-klipp som ikke fungerer så hadde jeg satt pris på en liten beskjed om det, slik at jeg kan prøve å fikse det.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits