You'll Be in My Heart

phil collins 1You'll Be in My Heart er en Oscar-vinnende låt av Phil Collins fra Disneys 1999-film Tarzan. Denne sangen dukker (selvfølgelig) opp på filmmusikken til Tarzan, og har senere dukket opp på mange av Disneys samleplater siden den gang. På filmmusikken finner man også en versjon av sangen som er sunget av Glenn Close, som spiller moren til Tarzan i den engelske versjonen.

Sangen havnet på 21. plass på den amerikanske Billboard Hot 100-lista, og var Colins første plassering på listas top 40 siden Everyday i 1994. Sangen havnet på 17. plass på den britiske lista.
You'll Be in My Heart vant en Golden Globe for beste sang, og en Oscar for beste originale sang, og Phil Collins opptrådte live med sangen det året.

Hele filmmusikken til Tarzan ble skrevet og fremført av Phil Collins, også på andre språk, men unntakene er den ungarske og norske versjonen hvor hele filmmusikken ble fremført av den ungarske sangeren Akos og den norske sangeren Tor Endresen, og den japanske versjonen som ble fremført av sangeren Masayuki Sakamoto.
På grunn av alle innspillingene ble den spanske versjonen En Mi Corazón Collins eneste plassering på Billboards Hot Latin Tracks, og den havnet på 32. plass.

Det har blitt laget mange covere av sangen, av blandt andre Julie Andrews, Usher, Mandy Moore og Bucky Covington, og skaperne av South Park lagde en parodi som het You'll Be in Me som hevn for at de tapte en Oscar til Phil Collins.

Sangen blir brukt i en scene med Tarzans adoptivmor Kala, som synger at babyen hennes må slutte å gråte fordi hun skal beskytte ham, og hun sier at alt skal bli bra og at han alltid vil være i hennes hjerte. I filmen slutter sangen etter første vers, men den komplette versjonen forteller også at ingen vil forstå hvordan en mor og et barn som er så forskjellige kan elske hverandre så høyt, og når skjebnen kaller så må barnet være sterk selv om moren ikke kan være der.
Sangen er en av de to sangene som blir sunget av karakterer i filmen, den andre er Stomping the Camp, resten av sangene blir fremført av Phil Collins (eller Tor Endresen) og har så blitt lagt inn i filmen.Den norske versjonen slik den blir hørt i filmen:


Jeg husker jeg så Tor Endresen på Momarken en gang, og alt jeg klarte å tenke var "TARZAN!".

2 kommentarer

acb

23.des.2009 kl.00:23

I love Phil Collins! Han har laget sykt mye bra musikk :D

SV: Hehe... Good! Jeg synes også han er HOT! :D

Silly Wonderland

23.des.2009 kl.00:48

acb: Phil Collins er en dyktig fyr, ja. :)

Skriv en ny kommentar

Silly Wonderland

Silly Wonderland

22, Vestby

Her skriver man om så mye Disneyrelatert som mulig, men med noe helt annet innimellom for variasjonens skyld. Om noen kommer over YouTube-klipp som ikke fungerer så hadde jeg satt pris på en liten beskjed om det, slik at jeg kan prøve å fikse det.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits